13. 1. 2011.

Sastavi kompjuter za igranje

Kakve komponente da izaberem za svoj novi kompjuter za igranje?
       Zavisi od toga kojoj grupi igrača pipadate. Da li ste u grupi onih koji vole da se igraju ili ste u grupi onih koji ne žele to da priznaju.
Igre mogu da budu različito zahtevne. Postoje one koje ćete moći da igrate na nekom starom kompjuteru sa malo memorije, malim hard diskom, prevazidjenom grafičkom karticom i sve to na 15 inčnom monitoru. Medjutim, postoje i one igre koje bismo želeli da vidimo na našem kompjuteru, jedino što zahtevaju da za to zadovoljstvo odvojimo i pola cigle evra i to bez monitora i drugih sitnica koje život znače. 
       Ovaj put ćemo da zaobiđemo jeftine i polovne konfiguracije kompjutera za igranje.
       Dakle, sve se ponovo vrti oko toga koliko evra imamo u džepu. No da bismo saznali šta to za naš novac možemo da kupimo a da je najbolje za igre, moramo prvo da kupimo ostale obavezne delove kompjutera.
       Pre svega, tu je obavezno dobro napajanja od bar 450W, hard disk od bar pola terabajta, memorija od danas već standardinih 4GB za dobre igre, bar Dual core procesor (jer mnoge igre bez njega neće ni krenuti). Izbor procesora će nam biti uslovljen izabranom matičnom pločom. Ne zaboravimo i na monitor od bar 23-24 inča. Tu su još i sitnice poput tastaure, miša, slušalica ili zvučnika. Kad to sve nabavimo, onda ćemo da vidimo koliko nam je ostalo novaca za “dobru” grafičku karticu sa bar 1GB memorije.
        Jedan od dobrih predloga je da izaberete kombinaciju grafičke kartice Radeon HD 5770 i procesora Athlon II X2 250.  
        Dobra je kombinacija i Athlon II X3 440 (tri K10 jezgra na 3 GHz) sa grafičkom karticom ,
Radeon HD 5750. 
       Želite li procesor sa četiri jezgra, onda je Vaš izbor Phenom II X4 925 – procesor malko više klase, ako vam ne preostaje dovoljno novaca, minimum ispod koga ne da se ide je grafička kartica Radeon HD 5670 sa 1 GB.
        Sve ove kombinacije će Vam iz novčanika izvući oko 500 evra. Možda je najbolje uzeti kombinaciju  Athlon II X3 440 sa grafičkom karticom Radeon HD 5750. Kada se umorite od igranja, ova kombinacija će vam omogućiti da sa lakoćom uradite i nešto korisno na Vašoj igrački od pola cigle evra. 
        I pored svega, možete lako da pogrešite u izboru, jer cene u kompjuterskom svetu padaju, a nove bolje komponente dolaze u prodavnice po cenama onih ranijih. Verovatno su se stvari promenile dok ovaj tekst niste pročitali. Jednostavno, morate da budete u toku zbivanja. Ako baš i niste, onda se obratite nama za besplatan savet oko sastavljanja konfiguracije za igre.
       Pozovite nas  na 
060/30-40-102  ili nas kontaktirajte putem  Skype-a - dodajte medju svoje prijatelje naš Skype ID:   majstor025 i stručno lice će Vam pomoći.

       Već ste sastavili konfiguraciju svog kompjutera za igranje  i znate šta hoćete? Nema problema! Ostaje Vam samo da nadjete gde se prodaje upravo ono što Vi hoćete. Možete da obiđete prodavnice, a možete i da potražite jeftiniju ponudu: sve komponente iz druge ruke.  Da biste je našli, posetite www.limundo.com/ref/a.josip . To je najveći portal u Srbiji za aukcijsku prodaju gde ćete moći da pronađete upravo ono što Vam treba. Ukoliko više volite fiksne cene, onda posetite www.kupindo.com/ref/a.josip ,  jer tamo možete da kupite, ali i prodate bilo koje komponente za kompjuter, ali i drugo po fiksnim cenama.

na vrh početne stranice