4. 3. 2011.

Ne otvaraj e-mail spaliće ti se hard disk

"
HITNO, HITNO !!!!!
HITNO! Molimo obavestite svoje prijatelje, familiju i kontakte.
U narednim danima, NE otvarati bilo koju poruku s prilogom 
(attachmentom) pod nazivom:  
Crno u Bijeloj kući (Black in the White House), bez obzira 
ko ga je poslao vama.
To je virus kojim se otvara Olimpijska baklja da izgori cijeli hard disk C Vašeg računara. Ovaj virus može doći od poznatih osoba koje imate na svom popisu.
       Uputstvo: Trebalo bi poslali ovu poruku svim svojim kontaktima! Bolje primiti ovaj e-mail 25 puta nego primiti virus i otvoriti ga.
Ako primite poruku pod nazivom Crno u Beloj kući, čak i ako je poslata od prijatelja, ne otvarati, nego odmah obrišite.
To je najgori virus najavio je CNN. Ovaj novi virus otkriven je nedavno, klasificiran od Microsofta kao virus najrazorniji ikada.
Ne postoji još zaštita od ove vrste virusa. Ovaj virus uništava jednostavno Zero Sektor tvrdog diska, gde je vitalna instalacija Windowsa."
------------------------------------------------------------------------

Koliko puta ste dobili e-mail sa porukom sličnoj ovoj?  
Poverovati poruci i širiti dalje, ili odbaciti upozorenje?
        Poruke slične ovoj su retko kada istinite, uglavnom su smišljene sa ciljem širenja panike i nesigurnosti, ali i zatrpavanja interneta nepotrebnim saobraćajem.  
       Da biste bili sigurni da li je neko ovakvo upozrenje istinito ili ne, posetite stranicu    http://www.hoax-slayer.com/true-emails.html  . 
       Ovde se redovno ažurira popis istinitih e-mailova sa raznim upozorenjima.  Ukoliko na ovoj stranici ne nadjete upozorenje koje ste dobili e-mailom, onda ga slobodno ignorišite i ne trošite svoje i tudje vreme šireći dalje lažnu vest. 
       Ako baš želite biti sigurni, na pomenutoj stranici u gornjem desnom uglu imate polje za pretraživanje, pa u njega kopirajte naziv e-maila ( u gornjem slučaju:   Black in the White House ) i kliknite na  Search . Ako išta postoji u svetu interneta a da je opasno i ima veze sa unetim nazivom, pojaviće vam se u rezultatima pretraga. Isto tako, ako postoji išta na internetu pod tim nazivom a da je proverena laž, takodje će se pojaviti u rezultima pretraga, kao u gornjem primeru gde dobijate link http://www.hoax-slayer.com/black-in-white-house-virus-hoax.shtml sa objašnjenjem prevare.


Prema tome, u slučaju da dobijete e-mail sa nazivom 
Crno u Bijeloj kući (Black in the White House),
ignorišite ovaj e-mail i nastavite bezbrižno kompjuterisati.


Sigurnije i mirnije koristite Vaš kompjuter, jer o tome brine Vaš   
majstor025